Розовият кемпер на Нана Гладуиш ще е в Плевен в понеделник и вторник

Центърът на четири гуми ще помага на жени с онкозаболявания

Розовият кемпер, който обикаля България, за да помага на жените с рак на гърдата, ще бъде в Плевен на 25 септември. Инициативата е на Фондация "Една от 8", чиято основателка е телевизионната водеща Нана, която отново се бори с коварната болест.

Както вече писахме, центърът на четири гуми има за цел да стигне до повече от 25 града в страната, сред които е и Плевен, а помощта, която получават жените с рак на гърдата, е напълно безплатна.

Дейностите, които се предлагат в розовия кемпер на "Една от 8" са индивидуални информационни и практически консултации; индивидуални психологически консултации; техники за справяне със стреса; съвети за хранене по време на лечение; арт-терапии; групови занимания; съвети от професионален гримьор; раздаване на аксесоари за жени с рак на гърдата и др.

В Плевен розовият кемпер ще се позиционира пред магазин "Мания" (на "Била") на 25 септември в 15:00 часа. На 26 септември от 08:00 до 10:00 часа ще бъде паркиран в двора на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” пред Онкологичния блок. Жените, които в момента преминават лечение, както и техните близки, ще могат да се възползват от услугите. С екипа пътува и психолог, който може да разговаря с жените на място. Членовете на „Една от 8” са преминали през диагнозата рак на гърдата и могат да отговорят на всички въпроси, които имат пациентите.