Безсънни нощи за плевенските пожарникари, ликвидираха 47 произшествия през почивните дни

Погасявали са пожари в сухи треви и отпадъци

За периода от 21 септември до 25 септември служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са участвали в 47 произшествия.

Пожари в сухи треви са регистрирани в землищата на градовете Койнаре, Червен бряг, Никопол, Кнежа, Гулянци, Белене,  Плевенския парк Кайлъка, Левски и Долни Дъбник и селата Вълчитрън, Тученица, Лепица, Девенци, Глава, Сухаче, Бацова махала, Аспарухово, Писарово, Еница, Опанец, Биволаре, Радомирци, Божурица, Староселци и Бреница.

Погасявали са пожари в отпадъци в град Плевен – на улица „Панайот Волов“, на улица „Васил Априлов“, в квартал „Сторгозия“ и в V квартал в Червен бряг.

Оказали са технически помощи - паднало дърво на пътното платно в парк „Кайлъка“ и в град Левски.

На 23 септември в 13:49 часа в Оперативен център при  РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар с преки материални загуби в суха трева и поливна инсталация в село Глава. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. В произшествието са унищожени 7 гуми, 7 задвижващи механизми, 5 захранващи кабели на електромоторите. Пожарът в землището е погасен от служители на РС ПБЗН - Червен бряг.

На 24 септември в 17:08 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар на суха трева в с. Девенци. Пожарът е станал в непосредствена близост до Газохранилището на „Дайринк Петролиум България“ ЕООД, като е засегнал електрически кабели и маркучи, разположени по оградата на съоръжението. Пожара е в следствие небрежност при боравене с открит огън и е потушен от РСПБЗН- Червен бряг.