Криминалисти на Второ РУ – Плевен заловиха нагъл крадец на мобилни телефони - pleven.utre.bg

Криминалисти на Второ РУ – Плевен заловиха нагъл крадец на мобилни телефони

27 септември 2017, 10:42 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Извършителят е задържан за срок до 72 часа

Криминалисти на Второ РУ – Плевен разкриха извършител на две противозаконни отнемания на мобилни телефони, реализирани в периода 21.08.2017 – 19.09.2017 г.

На 19.09.2017 г. около 07:30 ч. в гр. Плевен, ул. "Никола Д. Петков" на стълбите до зала "Спартак" неизвестен извършител, чрез използване на физическа сила - издърпване от ръцете, отнел от владението на младеж от Плевен 1 бр. мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно производство. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на престъплението е 20-годишен мъж от Плевен, известен на МВР. Същият прави пълни самопризнания за извършеното престъпление. Инкриминираната вещ е намерена и се намира на съхранение във Второ РУ- Плевен. Извършителят е задържан за срок до 72 часа.

В хода на разследването е установено, че лицето е автор и на кражба на мобилен телефон, реализирана на 21.08.2017 г. от каса в аптека в гр. Плевен, престъпление по чл.194, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебно производство. Задържаният е направил пълни самопризнания. Вещта, предмет на престъплението, е установена и се намира на съхранение във Второ РУ- Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета