Бойко Цветков отвърна на Динов: Само повтаря, че ще има пари утре

"С какви очи да се появя пред футболистите, след като ги излъгах 100 пъти, защото Динов излъга мен 100 пъти", заяви Цветков

Доскорошният наставник на Спартак (Плевен) Бойко Цветков пожела да отговори на спонсора на тима Иван Динов, който го обвини пред sportal.bg за слабото представяне на отбора в Северозападната Трета лига. В момента плевенчани заемат четвъртото място в групата, макар че целта преди началото на сезона да бе завръщане в професионалния футбол.

“Държа да уточня, че 50% от нещата, които каза Динов пред вас, не са истина. Тръгвам си сам, а не ме е гонил той. Също така не съм карал футболистите да напускат. Те са умни момчета и всеки може да прецени какво да прави. Аз реших да напусна, защото не може да се продължава по този начин. С какви очи да се появя пред футболистите, след като ги излъгах 100 пъти, защото Динов излъга мен 100 пъти. Преди сезона уточняваме и се разбираме едно, а се случва съвсем друго. Само повтаря, че ще има пари утре. И така от месец и половина. Веднъж раздаде пари на половината футболисти, а на другите им обеща “утре”. Как да играят, след като едните взимат, а другите - не?! За мен той е виновникът за слабите резултати, защото разби отбора още в началото на сезона. Не може да се работи по този начин.

Динов твърди, че някои тренират по два пъти. Знаете ли защо е така?! Защото им казва, че ще им плати в понеделник. Те идват в понеделник, но пари няма и си тръгват. Той им обещава, че ще се издължи утре. Идват утре и отново ги лъже. Те не тренират, а си тръгват. Сега разбирам, че викнал четири-пет човека и обещал да им плати в петък. Явно има напредък, петък е по-дълъг период от време от утре. Ако не бях казал какво се случва в клуба, нещата щяха да си продължат по същия начин. Ще ни бият навсякъде и всички ще се смеят на Спартак. Аз съм плевенчанин и не искам това да се случва. Казах на футболистите, че мога да търпя, защото съм от Плевен, но те играят за пари. Няма как да станат нещата, когато лъжеш играчите”, коментира Цветков пред "Спортал".

“Разполагаме с добър отбор и ако имаше организация, сега щяхме да сме с 4-5 точки преднина на първото място, а не да сме четвърти.”, завършва вече бившият наставник на Спартак.