Мартин Митев откри Международния турнир по карате "Купа Плевен"

Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев даде старт на надпреварата

Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев даде старт днес на Международния турнир по карате "Купа Плевен" за деца, кадети и джуниори, организиран от КБИ "Петромакс" с президент Русалин Русалинов, информират от пресцентъра на местния парламент. За поредна година спортното събитие събра в зала "Спартак" състезатели от различни клубове и на различна възраст, обединени от едно - любовта към бойните изкуства и спорта.

"От името на Община Плевен искам да ви поздравя с "Добре дошли" в нашия град. Радвам се, че толкова много деца участват за поредна година в този прекрасен турнир, занимават се със спорт и са избрали спортната зала. Каратето е не само спорт, това е и начин на живот и възпитание. На всички участници в Международния турнир по карате „Купа Плевен”  пожелавам успех и нека по-добрите да победят“, обърна се към участниците в надпреварата Мартин Митев.

Успех на състезателите пожела и Шихан Русалинов - президент на плевенската школа за бойни изкуства "Петромакс" и вицепрезидент на БНФК. От името на КБИ "Петромакс" той връчи и почетни плакети с благодарност за приноса в развитието на клуба, като един от отличените е и Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев.

Общо около 300 деца от 30 клуба мерят сили в Международния турнир по карате „Купа Плевен” за деца, кадети и джуниори. Спортното събитие е включено в Националния спортен календар на Българска национална федерация КАРАТЕ за тази година и се провежда под егидата на Община Плевен.