Румънец с 2,89 промила алкохол предложи подкуп на полицаи, за да го пуснат - pleven.utre.bg

Румънец с 2,89 промила алкохол предложи подкуп на полицаи, за да го пуснат

02 октомври 2017, 09:25 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Предизвикал ПТП, задържали го за 24 часа

На 30 септемврив 14:00 часа на път I-3 в село Обнова в посока към село Българене водачът на лек автомобил "БМВ х3" – 58-годишен румънския гражданин, при движение с несъобразена скорост с характера и интензивността на движението, не се съобразява с положението на лек автомобил "Рено19" и го удря, минавайки покрай него.  В резултат на което променя посоката си на движение и удря движещия се пред тях лек автомобил "Ягуар" и настъпва ПТП с материални щети.

Проверка е установила, че румънският водач управлява МПС под въздействие на алкохол - 2,89 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство "Алкотест дрегер 7510". Издаден е талон за медицинско изследване, като същият е отказал да даде кръв. Мястото е посетено от служители на сектор „Пътна полиция“ ОД МВР – Плевен.

Нарушителят е предложил подкуп на длъжностните лица в размер на 150 евро, 150 леи и 52 лева. Задържан е за 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от ОП - Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 и чл.304 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета