33-годишна се опита да вкара наркотици в затвора в Белене

Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са иззети трите полиетиленови пликчета със съдържащото се в тях вещество

На 1 октомври 2017 година в 09:50 часа е получен сигнал в РУ - Белене от служител в затвора - Белене за това, че при проверка на багаж, носен от 33-годишна, предназначен за 32-годишен лишен от свобода са установени наркотици.

В подгъвите на два панталона, са намерени укрити общо три броя полиетиленови прозрачни пликчета, с размери съответно: първото - 28,00 см. дължина, 2,5 см. широчина и 0,5 см. дебелина, второто - 33,00 см. дължина, 2,5 см. широчина и 0,5 см. дебелина, третото - 26,00 см. дължина, 1,5 см.  широчина в единия край и 2,00 см. в другия край, и 0,5 см. дебелина, трите съдържащи вещество представляващо суха зелено-кафява тревиста маса. При направен наркополеви тест на веществото в едно от пликчетата, то е реагирало на канабис. Незабавно е уведомен за случая дежурен прокурор при РП Левски.

Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са иззети трите полиетиленови пликчета със съдържащото се в тях вещество. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а, ал.3, т.1, във връзка с чл.18, ал.1 от НК. 33-годишната е разпитана в качеството на свидетел. Работа по случая продължава разследващ полицай.