10 000 е препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК-Плевен за 2018 г.

На общото събрание бяха маркирани конкретни предложения, които биха допринесли за подобряване качеството на питейната вода

На общо събрание днес Асоциацията по ВиК, председателствана от Областния управител на Плевен Мирослав Петров, упълномощен от министрите на околната среда и водите и регионалното развитие и благоустройството да представлява държавата, прие проекта за бюджет на Асоциацията за 2018 година. Пълна подкрепа от страна на членовете на Асоциацията получи и предложението препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК Плевен за 2018 година да бъде 10 000 лева.

В точка други членовете на Асоциацията по ВиК направиха предложение следващите регулярни заседания да бъдат подчинени на конкретни наболели въпроси, които касаят ВиК системата в общините на територията на Област Плевен, отстраняването на авари и възстановяването на пътната настилка след това, качеството на водата и др.

На общото събрание днес бяха маркирани и някои конкретни предложения, които биха допринесли за подобряване качеството на питейната вода по места.

"С оглед на последващия контрол върху изпълнение на взетите от Асоциацията по ВиК решения, всички предложения и двустранни контакти между ВиК оператора и общините, ще се извършват на общите събрания на Асоциацията. Нашата цел е работата на Асоциацията да намери практическото си изражение още през 2018 година с решаването на конкретни проблеми по места”, обобщи областният управител Мирослав Петров.