Георг Спартански ще участва в Международна среща на кметове за енергийна ефективност

Събитието ще се състои на 5 октомври в град Москва в рамките на Международния форум по енергетика „Руска енергетическа седмица”

Кметът на Община Плевен Георг Спартански ще участва в Международна среща на кметовете за енергийна ефективност и устойчиво градско развитие. Събитието ще се състои на 5 октомври в град Москва в рамките на Международния форум по енергетика „Руска енергетическа седмица”, организиран от Министерството на енергетиката на Руската Федерация. Сред участниците е и побратименият на Плевен руски град Ростов на Дон.

В хода на срещата ще бъдат обсъдени инициативи в областта на енергоефективното осветление, демонстрационни проекти с използване на възобновяеми източници на енергия, повишаването на енергоефективността в здания и обществения транспорт в контекста на изпълнението на целите на Парижкото споразумение за климата и целите за устойчиво развитие, провъзгласени от ООН.

Георг Спартански ще представи на срещата Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и изпълнението й в Община Плевен, както и мерките за енергийна ефективност в образователна среда, които ще бъдат постигнати с реализацията на проекта на Община Плевен „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието”, договорът за който беше подписан на 29 септември т.г.