България и Румъния ще правят четвърти мост при Никопол - pleven.utre.bg

България и Румъния ще правят четвърти мост при Никопол

03 октомври 2017, 17:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Бойко Борисов/Facebook

    “Никопол-Турну Мъгуреле”, който също е изключителен приоритет за двете държави и възлагаме да се направи проучване колко би струвало за мост, както и жп линия и скоростен път, написа Борисов във Фейсбук

Бойко Борисов и Михай Тудосе търсят инвеститори за три проекта, улесняващи трафика между двете държави

Чрез изграждане на нови инфраструктури, мостове, магистрали и хидроенейргийни съоръжения ще бъде улеснен трафика между България и Румъния. Знаете, че километричните опашки в Русе пречат и на бизнеса, и на туризма. Затова работим съвместно по три нови проекта - нов мост с жп линия и път при Никопол - Турно Мъгурелe, връзката Русе - Велико Търново - автомагистрала "Хемус", и около 200 км. магистрала Констанца - Варна - Бургас.

Това заяви премиерът на България Бойко Борисов след четвъртата двустранна среща с румънския си колега Минай Тудосе и министрите на енергетиката, вътрешните работи, труда и социалната политика, икономиката и морските администрации на двете страни, съобщава "24 часа".

"Системата, която ще изградим, ще привлече бизнеса. Трите проекта са независими един от друг и не е необходимо да се изчаква да приключи единия и тогава да започне другия. Затова търсим усилено инвеститори за реализирането им", обясни Борисов.

Още по темата четете на "24chasa.bgКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета