В Кнежа откриха обновената сграда на ДГ "Огнян Михайлов" - pleven.utre.bg

В Кнежа откриха обновената сграда на ДГ "Огнян Михайлов"

04 октомври 2017, 15:14 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Кнежа

Реализацията на проекта е от значителна важност за децата, посещаващи детското заведение, техните родители и персонала, който работи там

С водосвет и празнична програма официално бе открита обновената сграда на ДГ "Огнян Михайлов", финансирана по Проект „Красива България” към Министерството на труда и социалната политика. 

Договорът между Община Кнежа и MТСП бе подписан през март тази година, три месеца по-късно започнаха ремонтните дейности и на 8-ми септември обектът бе завършен. Общата стойност на проекта е 276 283 лв., от които 176 296 лв. е общинското съфинансиране, което е задължително изискване на програмата. В резултат от изпълнението е направена нова красива фасада на сградата, подменена е цялата отоплителна система и е монтиран нов водогреен котел на газ, направена е външна топлоизолация на стените, положена е изолация по покривната таванска плоча, старата дървена дограма на приземния етаж бе подменена с нова PVC такава.

Смятам, че всеки един от участниците в строителството добре изпълни своите задължения. Благодаря на изпълнителя „Еврострой РН“ от град Плевен за участието в проекта и за приключването на работата преди предварително уговорените срокове. 

Реализацията на проекта е от значителна важност за децата, посещаващи детското заведение, техните родители и персонала, който работи там. Вече са изпълнени условията за добра здравословна и естетическа среда в детската градина, подобрени са условията на труд и обучение, осигурен е уют и комфорт на децата. 

Изпълненият и реализиран проект бе част от заложените приоритети, цели и мерки в общинския план за развитие на Община Кнежа и е стъпка напред в стремежа ни към подобряване състоянието на образователната инфраструктура в общината.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета