„Евакуация при пожар" проведоха в НУ "Христо Ботев"

Най-интересен момент за малките ученици бе демонстрацията на гасене на пожар с водна струя

Днес в НУ „Христо Ботев", гр. Плевен се проведе практическо занятие на тема „Евакуация при пожар" със съдействието на РСПБЗН - Плевен за учениците от 1 и 2 смяна. На учениците бяха обяснени правилата за безопасност при работа с електроуреди и леснозапалими материали, за предотвратяване възникването на пожар през зимния сезон, а в случай на такъв как да реагират - какво да направят, за да се предпазят, как най-бързо да излязат на безопасно място, припомниха си и номера на спешния телефон 112.
Занятието протече под ръководството на инсп. Божидар Манчев, командир на екип Калин Димитров, инсп. Явор Генов, водач на специален автомобил – Милен Минков и Светлин Блажев – пожарникар.
Учениците имаха възможност да разгледат пожарния автомобил, специалното облекло и оборудване на пожарникарите. Те поставяха много въпроси относно действията им в различни ситуации и при различни условия.
Най-интересен момент за малките ученици бе демонстрацията на гасене на пожар с водна струя, като някои от децата влязоха в тази роля и сами опитаха.
В НУ „Христо Ботев", Плевен е практика да се провеждат занятия, съвместно с различни институции. Това допринася за насочване вниманието на децата към различните опасности и опазване на живота и здравето им, което с годините се превърна в един от приоритетите на ръководството и екипа на училището.