ХГ "Илия Бешков" е домакин на "Форум реставрация 2017"

В това 12-то по ред издание са представени само български проекти, свързани с опазването на различни по характер обекти

От днес до неделя художествена галерия "Илия Бешков" - Плевен ще бъде домакин на "Реставрационен форум 2017". Това е традиционната годишна среща на българските реставратори и място за споделяне на опит, професионални реализации и обсъждане на проекти и проблеми в областта на опазване на културното наследство. Събитието е организирано от Асоциацията на реставраторите в България и секция "Реставрация" при Съюза на българските художници.

По традиция "Форум Реставрация" е съпътстван от изложба с постери, които представят различни реставрационни проекти, изпълнени през последните години. Независимо че е ориентирана предимно към проблемите на опазване на културното наследство, изложбата представлява интерес и за по-широк кръг специалисти и любители на културните ценности.

В това дванадесето по ред издание на "Форум Реставрация" са представени само български проекти, свързани с опазването на различни по характер обекти: стенописи, икони и иконостаси, хартия, мозайки, картини, скулптура, текстил, ръкописи, фотографии и др.

Тази година събитието се провежда с подкрепата на Художествена галерия "Илия Бешков" в Плевен, която е любезен домакин на събитието.

Откриването на изложбата е на 6 октомври (петък) от 18.00 часа. Сесията с доклади и презентации ще започне в 10.00 часа на 7 октомври в сградата на галерията.