Влиза в сила новата Наредба №17 за местните такси и цени на услугите в община Плевен

Нормативният акт бе приет от Общински съвет – Плевен на редовното заседание в края на септември

Новата Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен, влиза в сила. Нормативният акт бе приет от Общински съвет – Плевен на редовното заседание в края на септември с 35 гласа за, 1 против и 4 въздържал се..

Предложението за новата Наредба №17 бе гледано на две поредни заседание от Общински съвет - Плевен - през август и септември. Причината е, че  със заповед на областния управител Мирослав Петров решението за промените, прието на сесията през август, бе върнато за ново обсъждане и прегласувано от местните парламентаристи на заседанието през септември.

Новата Наредба №17 е публикувана на страницата на Общински съвет - Плевен /в раздел „Документи“/ “Нормативна уредба“/„Наредби“. Една от причините, наложили приемането й, са нормативни изменения от последните години, които налагат актуализация на терминологията и изменение в наименованието на част от услугите. В новата Наредба №17 допълнително са определени такси за приетите нови почасови услуги и съботно-неделни посещения в системата на предучилищното и училищно образование в община Плевен. Техният размер е посочен в Приложение №2, Раздел ІІ от Наредбата.