Емил Велев: Идвам в Плевен, за да помогна на Спартак

"Това е град с дълга футболна история и заслужава да има отбор в елита", каза Кокала

Емил Велев като главен мениджър и Румил Жотев като старши-треньор е дуото, което ще води футболния Спартак. Тандемът коментира днес на пресконференция как се е стигнало до идването им в Плевен и какви амбиции са си поставили.

"Разговаряхме с г-н Динов. Голяма заслуга за идването ни в Плевен има и Симо Дангуров, тъй като сме дългогодишни приятели с него. Това е град с толкова дълга футболна история и само мога да съжалявам, че тимът се намира във "В" група. Плевен заслужава да има отбор в Първа лига. Намеренията са ни ясни - да попаднем следващата година в професионално ниво, което значи влизане във Втора лига. Това, естествено, няма да е самоцел. Доколкото разговарях с президента всичко трябва да се обхване - цялата спортна дейност, която е в отбора, както и юношите, така че нещата са доста комплексни", коментира Емил Велев.

"Основните неща за един футболист, който иска да израства са сериозност и дисциплина. Виждаме, че в целия свят е така. Ако нещата се коригират навреме, футболистите успяват, а и отборът като цяло", отбеляза Кокала.

"Ограничени сме в броя на футболистите, 15 човека са, което е доста малко. Един отбор трябва да бъде изграден около 23-24 футболисти заедно с вратарите, т.е. на пост трябва да има по двама играчи. Така че в тази връзка ще се търсят футболисти, за да може отборът да изглежда много по-силно", каза още Велев.

"Старши треньор ще е Румил Жотев. Беше ми помощник в Панагюрище, до вчера беше треньор на Пирин (Гоце Делчев). Прецених, че заедно можем да свършим доста работа в Спартак. Екипът не е много голям, ще работим в тандем", уточни легендата на Левски.

"Разбрали сме се с г-н Динов. Естествено, ако ме потърсят някъде от чужбина или някой отбор от Първа лига, ще има допълнителни разговори. Но това сега не е на дневен ред. Знаете какви проблеми имат и в Първа и във Втора лига. Падам в аматьорско ниво, което не е от много голямо значение за мен, тъй като аз обичам предизвикателствата. Никога не съм се плашил, бил съм в много отбори. Не бих казал, че приех лесно. Говорих с доста хора. Имам доста познати в Плевен. Това, което се отнася за професионалната работа ще го направим, за да бъде догодина Спартак там, където му е мястото", увери Велев пред Plevenutre.bg.

"Не обичам да говоря за предишни треньори. Чел съм всичко, което се изписа за Спартак (Плевен). Уточнил съм нещата с хората, които трябва. С ръка на сърцето казвам, че съм дошъл да помогна на Спартак", категоричен бе Кокала.

"Идвам по покана на Емил Велев. Заедно работихме в Оборище и за мен е чест да бъда в неговия екип. Идвам малко на сляпо, не съм много запознат с обстановката. Но целта е ясна. Има 6 мача до края на полусезона, отборът трябва да се стабилизира и да бъде на първото място", каза от своя страна Румил Жотев.