Георг Спартански: Най-голямата гордост на днешния Плевен несъмнено е медицината

Церемония по откриване на XV Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари се състоя днес

Церемония по откриване на XV Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари се състоя днес в Телекомуникационния център при Медицински университет – Плевен. Събитието се организира от 2002 год. в стремежа да осигурят възможности за предоставяне на оригинални изследвания, обмяна на клиничен опит и споделяне на новостите в основните области на съвременната медицина.

С мотото тази година – „Scienie: Uploading…” - се акцентира върху най-новите постижения в областта на медицината като повод за дискусия относно иновациите в медицинската практика, образованието и научните изследвания.

Участниците бяха приветствани от Ректора на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов. Студентите и младите лекари приветства и кметът на Община Плевен Георг Спартански. Плевен има много поводи за гордост – богатата история, културните традиции, красивата природа, но без съмнение гордостта на днешния Плевен е медицината. Нейното развитие, модерните болници, оборудване и потенциалът на медиците се превърнаха в емблема на града. Не на последно място – висок престиж му носи и доказаното качество на обучение в Медицинския университет, привличащо все повече студенти от цял свят, каза Георг Спартански. Той подчерта, че високо оценява форума като поле за изява на младите хора, за обсъждане на най-нови постижения и за нови приятелства.

По време на церемонията проф. д-р Славчо Томов връчи Почетното звание „Доктор Хонорис Кауза“ на Медицински университет – Плевен, на проф. д-р Кипрос Николаидес, специалист по фетална медицина от Кингс Колидж, Лондон, Обединено кралство.