Удариха наркобанда в Плевенско - pleven.utre.bg

Удариха наркобанда в Плевенско

12 октомври 2017, 09:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Петимата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР

На 11 октомври в 20.00 часа в град Левски е извършено претърсване и изземване в частен дом. Установени са 31-годишен, 52-годишна, 18-годишна и 21-годишен от Левски, както и 32-годишен от село Деляновци.

При обиск на 21-годишния е намерено сгънато в бяла хартийка с размери 2х1см бяло кристално вещество. На маса в кухненско помещение са намерени 2 електронни везни, една пластика, 20 полиетиленови пликчета - празни,  полиетиленово пликче с размер 6х7см, съдържащо бяло кристално вещество, една хартия с размери 10х10см с бяло прахообразно вещество. В наргиле на масата е открита зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. Иззети са 3 бутилки с прозрачна течност с надпис "Ацетон", 3 пакета с надпис "Натриева основа". В шкаф под мивката е намерен метален съд с диаметър 25 см с бяло кристално вещество. На тераса към кухненското помещение в пластмасова кутия с размери 11 см височина и 9.5см диаметър е имало бяло кристално вещество. В нощно шкафче са намерени 1410 лева в банкноти с различен номинал.

Извършено е и претърсване и изземване в автомобил "Рейндж роувър", собственост на 52-годишната, където под предна дясна седалка в кибритена кутийка са намерени 3 хартийки, съдържащи бяло кристално вещество. При претърсване и изземване в гараж на същия адрес, са установени 2 пакета с надпис "Натриева основа", бутилка с надпис "Фосфорна киселина“, бутилка с надпис "Толуол" и пластмасова кутийка, съдържаща светлосиви топчета.

Назначени са физико-химически експертизи. Петимата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен окръжен прокурор за престъпление по чл. 354 „а“, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебно производство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета