Община Плевен става собственик на сградите на преобразувани гимназии - pleven.utre.bg

Община Плевен става собственик на сградите на преобразувани гимназии

12 октомври 2017, 16:34 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Преди това имотите им са били управлявани от Министерството на земеделието, храните и горите

На Община Плевен да бъде прехвърлена собствеността на сградите на професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор” и Професионалната гимназия „Захарий Зограф”, реши Министерският съвет на вчерашното си заседание. Промяната от държавна публична в общинска публична собственост се осъществява поради преобразуването на учебните заведения в общински. Преди това имотите им са били управлявани от Министерството на земеделието, храните и горите.

На 31 март 2017 год. Общински съвет – Плевен, даде съгласие за промяна на статута на четири професионални гимназии – ПГ по мениджмънт и хранителни технологии, ПГ „Захарий Зограф”, ПГ по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор” и ПГ по лозарство и винарство „Ал. Стамболийски” и даде съгласие за придобиване в публична общинска собственост на управляваните от тях имоти, както и придобиване безвъзмездно на движимите им вещи.

Решенията с придружаващите ги документи бяха внесени в Министерски съвет, който се произнесе за имотите на две от гимназиите, очаква се аналогично решение и за останалите две учебни заведения.Коментари (1)

Потребител
Браво
Браво. Очакваме скоро тези училища да бъдат закрити, учениците пренасочени в училища на наши хора деректори, сградите да бъдат обявени за продан и купени на безценица.
13 октомври, 10:00 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета