29 плевенски деца ще са част от най-голямото Свето кръщение на новородени в България

Животът

12-10-2017, 17:45

Снимка:

Движение за национална кауза ДНК

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Златка Димитрова и Меги от "Търси се" ще кръщават бебета в Плевен на 22 октомври

Участниците в кампанията са освободени от задължителната такса за ритуала и получават като безвъзмездно дарение кръщелните свидетелства

29 плевенски деца ще са част от най-голямото Свето кръщение на новородени в България на 22 октомври. Както вече писахме, събитието в нашия град ще се проведе в храм "Света Параскева" от 11.00 часа. В инциативата участват всички родители, публикували снимка на детето си, заченато през 2016 и участвали в кампанията "Направи го за България", организирана от ДНК - "Движение за национална кауза".

Родителите-участници от Плевен получиха възможността да избират за кръстници популярни лица на инициативата - моделката Златка Димитрова и тв водещата на шоуто "Търси се" Меги Димчева, която е наша съгражданка. Двете дами ще бъдат в плевенския храм на 22 октомври и очакват с нетърпение събитието..

Благодарение на Патриарх Неофит и Българска Православна Църква участниците в кампанията са освободени от задължителната такса за ритуала и получават като безвъзмездно дарение кръщелните свидетелства. ДНК осигурява материални подаръци и традиционното сребърно кръстче – символ на вярата, предоставени от спонсорите, съпричастни с каузата.