Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 39-годишен рецидивист - pleven.utre.bg

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 39-годишен рецидивист

13 октомври 2017, 13:15 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Измамил двама с обещание за закупуване на евтино гориво

Районна прокуратура –Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 39-годишен рецидивист измамил двама с обещание за закупуване на евтино гориво.

Обвинението срещу Пламен Л. е за това, че през периода 13.11.2016 г. – 20.02.2017 г. в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у различни лица, като в единия случай се представил за длъжностно лице и с това им причинил имотна вреда на обща стойност 410 лв., като:

На 13.11.2016 г. в гр. Плевен представяйки се за длъжностно лице управител на  бензиностанция с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у Д. Н., че (в това си качество  имал право на отстъпка, поради което ще му предостави за закупуване дизелово гориво на по-ниска цена от пазарната и с това му причинил имотна вреда в размер на 110 лв.;

На 20.02.2017 г. в гр. Плевен с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у С. И., че ще му предостави за закупуване 200 л. дизелово гориво на по-ниска цена от пазарната и с това му причинил имотна вреда в размер на 300 лв. Престъпление по чл. 211, вр. чл. 210, вр.  чл. 209, вр.  чл. 29, вр. чл. 26 от НК.

Обвиняемият многократно е осъждан за престъпления против собствеността – измама. През ноември 2016 г. решил да си набави парични средства чрез измама, като въведе различни лица в заблуждение,  че може да достави гориво на по-ниски цени от пазарните. След като се уговаряли пострадалият давал предварително парите, но така и не получавал горивото.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета