Задържаха мъж за умишлено причиняване на телесна повреда при управление на автомобил

Това се случва по искане на Окръжна прокуратура – Плевен

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 28-годишен мъж за умишлено причиняване на телесна повреда при управление на МПС.

Прокуратурата е привлякла Любен Л. в качеството на обвиняем за това, че на 17.09.2017 г. в гр. Тръстеник, при управлението на лек автомобил нарушил правилата за движение по пътищата и умишлено причинил на Красимир Б. средна телесна повреда. Престъпление по чл.342, ал.3, б.“б“ от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Любен Л. е осъждан за девет кражби при повторност и опасен рецидив, за унищожаване и повреждане на имущество, за седем престъпления против транспорта – управление на МПС без свидетелство и управление на МПС с чужди табели. Тази фрапираща престъпна дейност сочи трайни престъпни навици и склонността да върши тежки умишлени престъпления. Поради това е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, или да се укрие с цел да избегне следващата му се наказателна отговорност. Поради което съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето.

Определението подлежи на обжалване пред ВТАС.