Турнето "Метъл за смет“ идва отново в Плевен - pleven.utre.bg

Турнето "Метъл за смет“ идва отново в Плевен

17 октомври 2017, 07:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    "Grimaze"

    Идеята на "Grimaze" не претендира за оригиналност, но работи – клубно участие вечерта, а на следващия ден заедно с фенове, събиране на отпадъци

Музикантите от "Grimaze" продължават успешната си кампания

Започна третото издание на турнето "Метъл за Смет", което се превръща в традиция за група "Grimaze". То ще включва концерти и събития за почистване на отпадъци в 8 града, сред които Плевен, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Шумен, Пловдив и София.

Идеята тръгва от инициативата “Да Живеем в Чистота”, която "Grimaze" започват като страничка във фейсбук, където качват снимки от почиствания, които правят, пътувайки като група. Постепенно стотици други хора започват да пращат собствени снимки и инициативата събира над 7000 последователя и успява да изчисти над 280 000 литра отпадъци от природата. В един момент идеята за турнетата "Метъл за смет" идва натурално, защото хората, които подкрепят инициативата, започват да пращат запитвания за организирани съвместни почиствания.

"Grimaze" ще забие в Плевен на 20 октомври в "Rock 'n' Rolla club" от 23.00 часа. На следващия ден, 21 октомври, ще се състои почистване на малкия Кайлък от 12:00. "Чакаме се направо в 12:00 пред Музея на Виното. Който има нужда от превоз от Плевен до язовира - нека пише на страницата ни или в събитието", информират от групата.

Видеото от миналото турне - "Метъл за смет 2".

Входът към концертите е дарение на стойност 5 лева, като приходите се ползват за развитие на “Да Живеем в Чистота”, консумативи за почистване, пътни и спане. От GRIMAZE осигуряват чували и ръкавици за почистване + “брутален метъл, който кънти от буса”, така че вие просто трябва да се включите с усмивка и желание.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета