Районна прокуратура – Плевен предаде на съд помагач на телефонни измамници - pleven.utre.bg

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд помагач на телефонни измамници

17 октомври 2017, 13:03 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж за подпомагане на извършване на телефонна измама. 

Обвинението срещу Анатоли А. е за това, че в съучастие като помагач, който умишлено е улеснил извършването на престъплението, чрез обещание да се даде помощ след деянието, изразяваща се в вземането на предоставена от измаменото лице парична сума, в съучастие с неизвестен извършител, на 10.01.2017 г. в гр. Плевен, с цел да набави за себе си и за неизвестния извършител имотна облага, възбудили у жена от същия град заблуждение, че същата ще съдейства при провеждане на полицейска операция за залавянето и задържането на телефонни измамници, поради което е необходимо да предостави, като хвърли през балкона на жилището си парична сума, и с това и причинили имотна вреда в размер на 720 лева. Престъпление по чл.209, вр. с чл.20 от НК.

Във връзка с обява за предлагане на работа като куриер, обвиняемият се свързал с неустановено по делото лице, което му обяснило, че „има работа, но ще му се обадят след няколко дни”.

През януари 2017 г. непознато за обвиняемия лице му позвънило на мобилния телефон, като му заявило,че трябва да отиде в гр. Плевен и че ще се обади допълнително за подробности. На 10.01.2017 г. бил осъществен поредния контакт между двамата, като двете лица съгласували престъпните си намерения, поведението си и разпределили ролите си относно извършването на измама спрямо конкретно лице, като обвиняемият следвало да вземе парите от въведеното в заблуждение лице. Според уговорката обвиняемият взел парите, проверил съдържанието на плика в което имало 720 лв., взел за себе си 160 лв., а останалата сума оставил на конкретно посочено място.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета