Слави Трифонов чукна 51

Честит рожден ден, Слави! От всички плевенчани

Станислав Тодоров Трифонов, по-известен като Слави Трифонов, днес празнува своя 51-ви рожден ден. Една от емблемите на Плевен вече години наред е под светлините на прожекторите и е оставил траен отпечатък за следващите поколения. Колкото и да му е неприятно, занапред все по-често ще чува обръщението: "Г-н Трифонов, израснах с вас!". Но точно това е най-голямото признание за един изживян по максимално градивен начин живот.

Баща му е от Горна Митрополия, най-малък брат от трима. Майка му Здравка е от Тодорово. Кръстен е на дядо си Стойо. Слави описва рода си като дълбоко в равнината, дълбоко в селото.

След като завършва музикалното училище в Плевен, Слави поема към София, където успоредно със студентството си продава и мартеници.

Първата му поява в телевизионното предаване Ку-ку е в един скеч, пародия на хеви метъл група, сниман в студио 4 на БНТ. Довежда го Влади Въргала, който е прекъснал срещата му с тогавашната му приятелка в кафенето на Сатиричния театър. Трифонов си спомня, че го окичват с топузи и едно казанче от тоалетна чиния на гърба. Той свири на виола и дори има една реплика: „Мразя Росица Кирилова!“.

Следват години на национална слава и превръщането му в звезда...

През 1997 г. в предаването „Каналето“ участва активно в протестите срещу управлението на Жан Виденов. Дори обвиняват него и колегите му, че със свой тв концерт са вдигнали народа на въстание.

През 1998 г. Слави става продуцент и водещ на предаването „Хъшове“, което се превръща в кауза и борба. То е свалено от БНТ след едно-единствено излъчване на 8 февруари. След това две години се излъчва в телевизия "7 дни" и други кабелни телевизии в страната. Отличава се с остра политическа сатира и силно участие на група „Ку-ку бенд“. Самият Слави е признавал, че това са най-хубавите и романтични години за него и екипа му. Турнета из цяла България и песни, останали завинаги във времето...

На 27 ноември 2000 г. Трифонов прави първото издание на „Шоуто на Слави“ по bTV, което продължава да се излъчва и днес.

Като певец от 1993 година заедно с групата си Ку-ку бенд по време на цялата си кариера в телевизионния бизнес в страната издава 22 албума, има над 300 песни и стотици концерти.

Честит рожден ден, Слави! От всички плевенчани.