Плевенчанин е "Най-ефективен шофьор на камион в света", разби шампиони от 28 държави! - pleven.utre.bg

Плевенчанин е "Най-ефективен шофьор на камион в света", разби шампиони от 28 държави!

18 октомври 2017, 23:20 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Optifuel Challengе 2017

    Пламен ликува на финала в Толедо

Пламен Иванов спечели голямата награда – интелигентния и икономичен камион Renault T 480 13L OPTIFUEL

Плевенчанинът Пламен Иванов триумфира във финала на състезанието за ефективно шофиране на камиони Optifuel Challengе 2017, провел се в Толедо, Испания днес. 

Българинът се изправи срещу националните шампиони от още 28 държави. Те влязоха в оспорвана битка както за титлата "Най-ефективен шофьор на камион в света", така и за голямата награда – интелигентния и икономичен камион Renault T 480 13L OPTIFUEL.

Optifuel Challenge 2017 e четвъртото издание на състезанието, организирано от Renault Trucks. Тази година в него се включиха над 2500 участници от 29 държави, сред които и България. Според регламента националните състезания излъчиха 29 шампиона, които премериха уменията си след днес в Испания.

Големият финал в Толедо се проведе в две части. В първия кръг участниците трябваше да решат тест, който проверява знанията им, свързани с икономичното и екологично шофиране. Във втората фаза пък демонстрираха и на практика по време на 40-минутно шофиране на камион Renault Trucks T Optifuel. Победителят бе определен на база комплексна оценка на постигнат нисък разход на гориво и поддържане на ефективна скорост, която би позволила изпълнението на транспортни задачи при реални условия. 

Пламен Иванов се нареди на първото място, а тройката допълниха представителите на Румъния и Люксембург.

През юни т.г. Пламен Иванов спечели националната шампионска титла и място на международния финал на Optifuel Challenge 2017. Той постигна най-добър резултат на тежкото трасе край Разлог в сериозната конкуренция на 20 финалисти, излъчени от общо 250 участници в предварителните кръгове у нас.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета