Плевенчанин е "Най-ефективен шофьор на камион в света", разби шампиони от 28 държави!

Спорт

18-10-2017, 23:20

Снимка:

Optifuel Challengе 2017

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевенчанин атакува титлата “Най-ефективен шофьор на камион в света”

Пламен Иванов спечели голямата награда – интелигентния и икономичен камион Renault T 480 13L OPTIFUEL

Плевенчанинът Пламен Иванов триумфира във финала на състезанието за ефективно шофиране на камиони Optifuel Challengе 2017, провел се в Толедо, Испания днес. 

Българинът се изправи срещу националните шампиони от още 28 държави. Те влязоха в оспорвана битка както за титлата "Най-ефективен шофьор на камион в света", така и за голямата награда – интелигентния и икономичен камион Renault T 480 13L OPTIFUEL.

Optifuel Challenge 2017 e четвъртото издание на състезанието, организирано от Renault Trucks. Тази година в него се включиха над 2500 участници от 29 държави, сред които и България. Според регламента националните състезания излъчиха 29 шампиона, които премериха уменията си след днес в Испания.

Големият финал в Толедо се проведе в две части. В първия кръг участниците трябваше да решат тест, който проверява знанията им, свързани с икономичното и екологично шофиране. Във втората фаза пък демонстрираха и на практика по време на 40-минутно шофиране на камион Renault Trucks T Optifuel. Победителят бе определен на база комплексна оценка на постигнат нисък разход на гориво и поддържане на ефективна скорост, която би позволила изпълнението на транспортни задачи при реални условия. 

Пламен Иванов се нареди на първото място, а тройката допълниха представителите на Румъния и Люксембург.