Калин Врачански на плевенска сцена в "Стреляйте по артиста"

Ще си партнира с Нети, Сашо Дойнов, Стойко Пеев и други обичани актьори

Обичаният български актьор Калин Врачански ще гостува на плевенска сцена с постановката "Стреляйте по артиста". Това ще се случи на 2 ноември, четвъртък, от 19.00 часа в читалище "Съгласие", информираха от импресарска къща"Вер-ди Арт". Участват още Антоанета Добрева - Нети, Александър Дойнов, Георги Къркеланов, Владислав Виолинов, Стойко Пеев, Радосвета Василева, Йордан Ръсин, Йордан Алексиев и Яна Бобева.

Пиесата "Лес" е едно от най - съвършените и най - сложните произведения на класика на руската драматургия Ал. Островски. За своя 144 годишен живот по световните сцени тя е била обект на много интерпретации. Цяла актьорска плеяда е блестяла в ролите на пътуващите актьори Щастливцев и Нещастасливцев.

Днес Театър "Българска армия" и режисьорът Николай Ламбрев - Михайловски предлагат нова версия със заглавие "Стреляйте по артиста". Самото заглавие е провокация към съвременната действителност, в която Артистът – в по-широк смисъл синоним на изкуство и култура - е поставен на срамно ниско стъпало в социалната пирамида и трябва да защитава с цената на много жертви професионалното и човешкото си достойнство.

Звездната двойка се изпълнява от Калин Врачански - Трагик и Георги Къркеланов - Комик. Техният дует разголва безжалостно актьорската природа, но в същото време сътворява пиедестал за човека на изкуството, човека на духа. 

БИЛЕТИ: на касата Читалището
Предварителни резервации се приемат на 0877 / 373 489