"Фортисимо в клас" стартира новата учебна година и в Плевен

За осма учебна година музикалният звънец на "Фортисимо в клас" ще вдъхновява децата в интерес към класическата музика

За осма учебна година музикалният звънец на "Фортисимо в клас" ще вдъхновява децата в интерес към класическата музика и успешно дава старт на  своята новаторска образователна мисия - традиционните учебни часове по музика да бъдат нестандартни. 

За радост на много деца в 4-ти клас образователната програма предлага иновативен и интересен допир до музиката, композиторите и музикалните инструменти чрез  разговор на техния език – с  игри, приказки, забавление и музикални експерименти.

Философията на Фортисимо в Клас е преподавателите да са млади , талантливи музиканти , които да представят на децата живата музика в непреходната й красота.

В компанията на цигуларя и ръководител на проекта Хари Ешкенази, програмата пътува и разширява все повече обхвата си, като досега е намерила приятели сред повече от 20 000 деца.

През новата учебна 2017-2018 година домакини на "Фортисимо в клас" ще бъдат градовете Пловдив, Плевен, Видин и за първи път - гр. Враца.

През изминалия сезон към класическите инструменти  успешно се присъедини и фолклорният символ – гъдулката. Новият елемент, включен в предстоящата програма е гласовото изкуство, но в модерен вариант на бийтбокс, представен на децата от любимката им Адриана Николова-Печенката.

Традиционни остават емблематичните финални симфонични концерти с известни водещи, актьори и изпълнители, на които присъстват всички ученици и учители, взели участие в програмата.

За осми пореден път "Фортисимо в клас" се осъществява с любезното спомоществователство  на „Фондация Америка за България“.