Поредни награди за арт школа "Колорит", този път от Португалия - pleven.utre.bg

Поредни награди за арт школа "Колорит", този път от Португалия

21 октомври 2017, 23:52 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Арт школа "Колорит"

Плевенската школа за 18-ти пореден път взе участие в престижния международен форум "ЕВОРА 2017"

Екипът на арт школа "Колорит" се завърна след успешно представяне на Международната среща на младежкото изкуство "ЕВОРА 2017" в Португалия.

Плевенската школа за 18-ти пореден път взе участие в престижния международен форум и затвърди своите позиции на лидер и артистично присъствие.

Три момичета от "Колорит" рисуваха под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева в продължение на седмица старата португалска архитектура в града музей Евора и Агуеда в конкуренцията на участници от 10 страни от различни континенти. В надпреварата те спечелиха своите ценни награди. Калина Павлова - 13г. и Християна Дечева - 16г. станаха носители на Специални награди. Калина бе отличена в конкурса на тема "Архитектурата на Агуеда", а Християна в конкурса "Пейзаж от Евора". Виктория Иванова . 13г. получи 3-та награда от конкурсния ден с тема "Прозорците на Евора".

На откриването на международния форум кметът на град Евора тържествено връчи наградите на школите победители в конкурса за рисунка на тема "Цветя и птици". Арт школа "Колорит" получи Специалната награда - Участие на "Евора 2017", два сребърни медала и 13 Специални отличия. Организаторите отбелязаха, че плевенската школа е единствената, която от основаването на конкурса печели ежегодно високото отличие и над 40 деца от школата са взели участие в международния пленер в Евора.

Колекцията от 52 живописни творби но "Колорит" на тема "Цветя и птици" е показана в изложбената зала на летния дворец на краля на Португалия в град Евора и се радва на голям интерес.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета