Георг Спартански получи сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК - pleven.utre.bg

Георг Спартански получи сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК

23 октомври 2017, 09:37 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Кметът изрази подкрепата си към кампанията "Направи го за България"

Както вече знаете, в големите православни храмове на 10 български града вчера се проведе  най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България – Националното кръщение. Плевен също беше  част от инициативата на Движение за национална кауза/ДНК/. В  храм "Света Параскева" 28 бебета  получиха своето Свето кръщение  от Плевенския митрополит Игнатий  в присъствието на  звездните кръстници - водещата на "Търси се" Меги Димчева и "Майка на годината 2016г." – Златка Димитрова.

Официален гост бе кметът на  Плевен Георг Спартански. Той изрази подкрепата  си към кампанията "Направи го за България" и пожела на всички деца да растат здрави и умни  за радост на своите родители и станат добри християни и българи, за да я има България, информират от пресцентъра на местната управа.

Кметът Георг Спартански получи сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК, с признание към дейността и постигнатите резултати на общинската програма за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми.

Събитието отбеляза  финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за  България”, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми. Инициативата премина под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква.

На  всяко бебе участник в кампанията беше подарено Традиционното сребърно кръстче – символ на вярата, както и много подаръци от фирми.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета