Двама в ареста заради наркотици

ОДМВР-Плевен и служители на РУ-Долни Дъбник със съвместна акция

На 22 октомври е проведена специализирана полицейска опирация от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен и служители на РУ-Долни Дъбник.

При извършена проверка в кафе-аперитив в град Долни Дъбник, е установено хартиено топче с размери 4х5 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. При направения полеви наркотест веществото е реагирало на канабис. Управителят – 22-годишен от същия град е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

В град Искър при проверка на 27-годишен местен жител, той е изхвърлил на земята кутия от цигари, съдържаща две найлонови топчета с неправилна форма с размери 1,5х1,5см. При направения му личен обиск в текстилна мъжка чанта се намери зелено кафява тревиста листна маса, която при направения полеви нарко тест реагира на канабис и един незаконно притежаван боеприпас кал. 7,62 мм. 27-годишният е е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Уведомен е прокурор от РП - Плевен. Образувани са досъдебни производства за престъпление по чл.354 „а“ от НК. Продължава работа разследващ полицай.