Шотокан карате клуб "Спартак 14" с куп медали от турнира за купа "Плевен"

Плевенчани спечелиха 24 златни, 22 сребърни и 34 бронзови отличия

24 златни, 22 сребърни и 34 бронзови медала спечелиха на второто издание на Националния турнир за купа "Плевен "2017 г. 56-мата състезатели на плевенския Шотокан карате клуб "Спартак 14".

Както вече знаете, през изминалия уикенд нашият град бе домакин на тази проява, включена в календара на БФШКарате-до и Община Плевен. Турнирът се организира от Шотокан карате клуб "Спартак 14", който бе представен и от най-много състезатели - 56 на брой.

Провеждането на турнира се осъществи с помощта на БФШКарате-до, WSKF-България, по чиито правилник се проведе турнира, и Община Плевен. В надпреварата се включиха 11 клуба, които изявиха над 160 състезатели с отлично ниво на подготовка.

Официални гости на състезанието бяха Александър Славков - президент на БФШКарате-до, Атанас Кършев - главен експерт на ММС, Сенсей Г. Георгиев-Джоси - 7 дан. Гл. инструктор на WSKF-България и председател на техническата комисия на БФШК, както и Таня Митранова, гл. експерт по спорт в Община Плевен.

Състезателите на "Спартак 14" спечелиха 24 златни, 22 сребърни и 34 бронзови медала от битките в двете състезателни дисциплини Шотокан ката и Шобу Ипон кумите.

Едни от най-добре представилите се състезатели - със златни медали и в двете дисциплини, са:

Гергана Атанасова- 13 г., Константин Василев- 9 г. и Анатолий Стефанов- 9 г. И тримата пребориха безапелационно конкуренцията в своите възрастови групи и категории.

При най-големите се откроиха имената на Петя Николова- 1 кумите 16-17 девойки, Екатерина Ядкова - 1 м. Ката девойки 16-17 г., Елка Панайотова – 1 място кумите девойки 14-15 г., Габриел Рупчански – 1 място кумите юноши 14-15 г. и Калин Стефанов, който грабна златото в най-престижната възраст –мъже, кумите 1 място.

Много са още имената на призово класиралите се състезатели: Ивайло и Великослав Василеви, Станислав и Петър Станчеви, Георги Цветанов, Далия Гочева, Камен Горанов, Петър Радоловски, Тихомир Тодоров, Ален Филипов, Мария Славчева, Стефани Иванова и Васил Брайков - това са имената на състезатели, класирали се на 1 място. Не по малко достойно се представиха и останaлите състезатели от клуба. Повечето от тях завоюваха сребърни и бронзови медали и в двете дисциплини.

"Идната година, форматът на този турнир ще е различен - в него ще участват само състезатели над 10 години по покана. Целта е да се подобри качеството и да се съкрати времетраенето (не повече от 4 часа) на състезанието, като така публиката с удоволствие ще може да проследи целия турнир. Безсмислено е да казвам, че ръководството на Клуба изказва благодарност на всички състезатели за спечелените високи отличия, както и за помощта на родителите, без които състезанието нямаше да се осъществи", сподели Сенсей Милена Кирникилова.

Александър Славков: Шотокан карате клуб "Спартак 14" е един от стожерите на федерацията