Росен Плевнелиев представя визията си за "Лидерите на бъдещето" на среща в Плевен

Събитието ще се състои на 31 октомври от 19.00 часа в Арт Център Плевен

Американският университет в България /АУБ/ организира тематични срещи из страната по следните теми: Кои са факторите, изграждащи лидера, в днешното динамично общество? Как се става лидер в условията на глобализация, миграция и дигитализация? Как модерното образование може да подпомогне създаването на лидера? 

Своите отговори на тези въпроси ще даде президентът Росен Плевнелиев по време на предстоящите "Вечери на Американския университет в България", които ще се проведат между 30 октомври и 28 ноември в Пловдив, Плевен, Русе, Варна и Бургас, предаде БТА.

Поредицата от срещи с обществеността на тези градове е под мотото "Лидерите на бъдещето", което е и основната тема в лекцията на господин Плевнелиев. Той ще сподели визията си за бъдещето на лидерството в контекста на глобализацията, миграцията и дигитализираното общество.

Стъпвайки на личния си професионален и лидерски път, президентът Росен Плевнелиев ще представи ключовите фактори за изграждане на лидера в днешно време, ще очертае нужните качества и умения, съобразени със съвременната динамика в обществото, както и какъв тип модерно университетско образование може да подсигури развиването им.

Срещите са насочени към представители на местната власт, бизнес общности, медии и потенциални студенти на АУБ. На събитията ще присъстват преподаватели и студенти от АУБ, а в помощ на кандидат-студентите на място ще има и консултант по приема в АУБ. Той ще е на разположение за всички въпроси относно кандидатстването, живота в кампуса на университета, извънкласни дейности, успеваемост на завършилите и други факти относно обучението в университета.

Наскоро бившият държавен глава на България пое важна мисия - да бъде специален посланик на АУБ.

Сред целите му са промотирането на България като образователна дестинация на световно ниво и привличането на отлични студенти и висококвалифицирани преподаватели в България.