Веселин Плачков: Доста хора ще се асоциират с главния герой в "Дамасцена"

Според Плачков главният герой има лична история, която е повод за филма, но всъщност идеята и разказът са много по-големи

"Обади ми се режисьорът на филма Тодор Анастасов, с когото се познавах отпреди това като и ме покани. Каза ми, че нещо голямо предстои да се случи като филм и то се случи."

Така Веселин Плачков коментира пред камерата на Bulgaria ON AIR в театър "Сълза и смях" поканата си от Тодор Анастасов за участие във филма "Дамасцена".

По думите му не е очаквал след ролята си на Васил Левски да получи тази покана за участие, но много се е зарадвал на този шанс.

Според Плачков главният герой има лична история, която е повод за филма, но всъщност идеята и разказът са много по-големи. Важен е и примерът, който се дава в продукцията.

"Доста мъже и жени ще се асоциират с главния герой", смята той.

Актьорът е на мнение, че подготовката за снимачната площадка не е да научиш нещо специално, а да излезеш извън познатите рамки на съвремието.

Трябва да разбереш логиката на ролята си и оттам нататък става лесно, сподели още Плачков.

"За целта, за да успее филмът едно е важно - хората да отидат и да го гледат. Да сключат този договор между душата си и филма, да не обърнат внимание на пуканките или периферията в киното, а да го гледат", коментира Плачков.

Актьорът ще участва и в спектакъла "Дядо Коледа е боклук". Това е доста провокиращо заглавие, но спектакълът засяга едни теми за самотата и изкривеността на живота.

По думите му това ще бъде един доста стойностен спектакъл.

Премиерата на филма "Дамасцена" е на 30 октомври и от 3 ноември по кината.