Ало измамниците отново яхнаха пенсионерите в Плевен, преметнаха 78-годишна баба

Потърпевшата се разделила със сумата от 7000 лв., 2000 евро, златни и сребърни дамски накити с неустановен към момента грамаж

На 25 октомври в 17:50 часа в Първо РУ- Плевен е получен сигнал от 78-годишна плевенчанка. За времето от 15:00 часа до 17:50 часа непознат, представяйки се за служител на Първо РУ - Плевен след многократни позвънявания на стационарен и мобилен телефон на потърпевшата, я въвел в заблуждение че се провежда полицейска операция за залавяне на телефонни измамници, за което е нужно нейното съдействие. Накарал я да събере в плик наличните в нейния дом пари и бижута, и да ги изхвърли през терасата на дома си. 

Потърпевшата поставя в плик сумата от 7000 лв., 2000 евро, златни и сребърни дамски накити с неустановен към момента грамаж, и ги изхвърля през терасата, като се прибира веднага в жилището си, следвайки указанията на обаждащия се.

Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Уведомен е прокурор от РП-Плевен за престъпление по чл.209, ал.1 от НК. Продължава работа по случая.