Асоциацията на предприятията от градския електротранспорт заседaва в Плевен

В работната среща участваха членовете на Управителния съвет на АПГЕТ

Общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ – Плевен, с управител инж. Ангел Несторов бе домакин на заседание на Асоциацията на предприятията от градския електротранспорт /АПГЕТ/ в България. В работната среща участваха членовете на Управителния съвет на АПГЕТ, както и представители на дружествата от Бургас, Варна, Стара Загора, Хасково, Русе, Враца, Пазарджик и Клъстър „Електромобили”. Дневният ред на заседанието включваше: Приемане на програма  за работата  на АПГЕТ  за 2018г.  за укрепване и развитие на  електро-транспортните дружества в Република България, участие на Общинските електротранспортни  дружества в проектите за устойчив градски транспорт по програмите на МРРБ и МОСВ, проблеми по  търговската и техническа експлоатация на електротранспортните средства.

Управителят на „ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ“ ЕООД – Плевен, запозна участниците в заседанието с новата материално-техническата база на „ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ “ ЕООД  гр. Плевен, реализирана по европейски проект.

На срещата в Плевен всички участници подкрепиха единодушно Декларация на УС на АПГЕТ, адресирана до Председателя на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения при Народното събрание. В нея се настоява за среща по повод формиране на единна електротранспортна политика в програмния период до 2025г.