Ученици от ПГПЧЕ - Плевен получиха немски езикови дипломи - pleven.utre.bg

Ученици от ПГПЧЕ - Плевен получиха немски езикови дипломи

26 октомври 2017, 15:48 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

  • Снимка:
    Община Плевен

  • Снимка:
    Община Плевен

Това се случи на церемония в Община Плевен

На церемония в Община Плевен двадесет и един ученици от Професионалната гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен, получиха немски езикови дипломи. Официални гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Плевен Стефан Милев, Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, координаторът на Централната служба за обучение в чужбина при Посолството на Германия у нас Йорг Каснер, директорът на гимназията Юрий Тодоров, информират от пресцентъра на местната управа.

Тук сме, за да засвидетелстваме своето уважение към труда на преподавателите и усилията на гимназистите, с които се гордеем. Оценяваме избора на младите хора да изучават чужд език, тяхната упоритост и последователност. Надяваме се, че тази важна стъпка ще бъде сред първите към поредицата успехи в бъдещия им път, независимо каква професионална посока ще изберат. Продължавайте смело напред, ние, институциите, изцяло ще ви подкрепяме, каза в приветствието си заместник-кметът Стефан Милев.

Албена Тотева и Юрий Тодоров припомниха, че ПГПЧЕ – Плевен, е част от световната мрежа училища, които организират подготовката и провеждането на изпит за придобиване на немска езикова диплома – първо ниво. На базата на постигнати убедителни изпитни резултати през последните две години тук предстои въвеждането на немска езикова диплома  второ ниво. Неслучайно скоро гимназията ще бъде домакин на национално многоезиково състезание, категорични бяха и двамата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета