Спартак не успя да се противопостави на Рилски спортист

Самоковци успяха да вземат двуцифренна преднина още в първата четвърт

Рилски спортист спечели безапелационно домакинството си на Спартак Плевен с 84-54, съобщават от сайта на НБЛ.

Самоковци успяха да вземат двуцифренна преднина още в първата четвърт. Във втората спартаклии заиграха по-добре и на няколко пъти имаха шанс да стопят пасива си, но домакините не позволиха това да се случи и заслужено на почивката водеха с 39- 27.

След паузата нещата на игрището не се промениха особено. Плевенчани правеха опити да се върнат в двубоя с агресивна защита, но и тя не им помогна особено, защото в един момент от последната четвърт Рилецо успя да увеличи преднината си до 19 точки. Това, а също и фактът, че двама играчи на Спартак излязоха за по пет лични нарушения, сякаш прекърши гостите и самоковци спечелиха безпроблемно последната част, а и мача с крайното 84- 54.

Домакините записаха 16 точки от грешки на съперника срещу само 4 за плевенчани. В подкошието отново Рилски имаше предимство за 36-18. При борбата в нападение и двата отбора имаха по 8 точки, но при бързата атака самоковци имаха сериозен аванс от 16 точки за 22-6.  Резервните състезалите на Людмил Хаджисотиров се отчетоха с общо 36 точки, а тези на Александър Дяковски с 13.

Най- резултатни за победата на домакините бяха Самуел Франсис и Златин Георгиев, които завършиха с по 16 точки. Димитър Маринчешки вкара 13, а капитанът Бозов завърши с 12.

За гостите добър мач направи Боуен, който записа дабъл-дабъл с 13 точки и 10 борби, а Константин Коев и Ивко Ивков приключиха двубоя с по 10 точки.