Нагъл грабеж извършиха трима маскирани от село Мечка

Взломили хале на птицецентър в землището на град Славяново

На 26 октомври в 03.30 часа в РУ - Пордим е получен сигнал чрез ЕЕН 112 за група неизвестни лица, проникнали чрез взломяване на входна метална врата в хале на птицецентър в землището на град Славяново. Извършена е кражба на неустановен брой пилета - бройлери, чрез използване на сила - удар в ръката на един от пазачите с полипропиленова тръба и заплашване - възпроизвеждане на изстрели във въздуха с газов пистолет.

Сигналът е посетен от полицейски екип и е извършен оглед, при който са иззети веществени доказателства. Уведомен е дежурен прокурор в РП - Плевен за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство.

От проведените полицейски действия са установени извършителите на престъплението – 29-годишен, 22-годишен и 24-годишен, жители на село Мечка. Те са привлечени в качествата им на обвиняеми за престъпление по чл.198, ал.1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК и с постановление на прокурор в РП - Плевен са задържани до 72 часа в "СА"- гр. Плевен. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ-Пордим.