Тихомир Иванов: Винаги трябва да поставиш цел, която е над главата ти

Плевенчанинът не изключва възможността да се завърне още за Световното първенство в зала в Бирмингам през март

Тихомир Иванов е щаслив, че възстановяването му е преминало добре и най-вече, че до себе си има хора, които винаги ще му подадат ръка - неговият треньор - Георги Гетов, най-добрата българска сприньорка Ивет Лалова и нейния съпруг Симоне. Финалната процедура е направена при Ивет и Симоне в Италия. Тихомир се надява до седмици вече да тренира на пълни обороти. Това сподели той пред БНТ.

"Починах си наистина няколко седмици. Отидох на лагер с групата, които вече бяха започнали да тренират. Там лека-полека започнах да бягам. След това започнах да правя процедури, защото 20 дена не трябваше да има никакво натоварване, въобще този крак не трябваше да се пипа. За мой късмет Ивет и Симоне бяха в България. Свързахме се, започнах да правя процедури с него."

Преди броени дни той е направил и първите си опити в сектора за скок на височина.

"Изключително съм радостен, че имах възможността да контактувам с Мирела, Ивет. Въобще, получавам една голяма подкрепа от тези хора. Изключително съм благодарен за това, че веднага откликнаха за възстановяването ми. Веднага се направи една програма и тренирам напълно нормално благодарение на това", каза още той.

Иванов не изключва възможността да се завърне още за Световното първенство в зала в Бирмингам през март.

"Вчера, когато си поставих трамплина и си окачих летвата на стойките, изпитах едно удоволствие, което не бях изпитвал много време. Въпреки че скачах само от няколко крачки, ме върна към мисли, които са изминали през сезона, за успешни опити, които съм правил на височини, котата 230. Това ми дава стимул да продължавам да тренирам, за да се върна към тези резултати и да надграждам."

"С треньора си казахме, че искаме да видим как ще се развие подготовката и самият сезон. В момента съм 9-и в ранглистата, което ми дава реален шанс да участвам, защото няма 12 човека с резултат 233."

Запитан дали е готов да се върна по-силен от всякога, Тихомир каза:

"Определено. До преди седмица имаше още 300 дена до Берлин. Има 290 дни, не ги броя, но ми излезе наскоро. Насочил съм психическата си подготовка си към Берлин. Винаги трябва да поставиш цел, която е над главата ти. Ако съм здрав и подготовката и в двата сезона мине добре, мисля, че спокойно мога да вляза в тройката и да взема медал."