Президентът Плевнелиев в Плевен: Успехът на един лидер се мери с успеха на обществото

Росен Плевнелиев се срещна с кмета Георг Спартански, който го запозна с европейските проекти, които реализира Община Плевен

Лекция на тема „Лидерите на бъдещето” представи в Арт център – Плевен президентът Росен Плевнелиев. Присъстваха кметът на Плевен Георг Спартански, общински съветници, студенти, ученици, преподаватели, членове на Младежкия парламент, представители на неправителствени организации, граждани.

Събитието, организирано от Американският университет в България, откри президентът на учебното заведение д-р Стивън Съливан.

Президентът Плевнелиев представи пред аудиторията визията си за перспективите на лидерството в контекста на глобализацията, миграцията и дигитализираното общество, като акцентира и на ключовите фактори за изграждането на лидери в днешно време. Той очерта и търсените качества и умения, както и типа модерно образование, което може да гарантира развитието им.

Идеята на лекциите е да помогна на младите да видят хоризонти и перспектива за развитие в родината. Успехът на един лидер не се мери по рейтинга и медийния комфорт, с който разполага, а с успеха на обществото, с успеха на обикновения човек. Силен е този лидер, който е разбрал, че си силен, когато изграждаш силни институции, който модернизира нацията, който прави народа си по-щастлив! Това коментира пред журналисти президентът Плевнелиев в Плевен.

По-рано същия ден Росен Плевнелиев се срещна с кмета Георг Спартански, който го запозна с европейските проекти, които реализира Община Плевен, и с програмата за честването на 140-ата годишнина от Плевенската епопея.