Плевенските потайности: Мистериозна смърт и изчезване на двама крупни бизнесмени – кой стои зад всичко това?

Съдружник на изчезналия Йоско проговори пред Сашо Диков

Малко след като бизнесмена Илиян Андронов изпраща сигнал, че по време на спецакция на прокуратура и полиция, са задържани няколко негови автомобила и не искат да му ги върнат, той загива. Друг бизнесмен от Плевен - Йоско Исаев, мистериозно изчезва. Малко след него изчезва и немският му съдружник Роберт Трейн. Какво стои зад тези истории. И разчиства ли си някой сметките с големите зърнопроизводители от Плевен – разказва бившият собственик на предприятия Илиян Михайлов.

Миналата неделя Би Ай Ти излъчи първата част от разговора с Михайлов. Ето и втората част от неговите думи в предаването на Сашо Диков.

"На 24 април сме арестувани аз, Камен Балбузанов с който се запознахме в конвойната кола и по арестите, нищо, че сме част от група, но там се запознаваме. Арестуват и Ивайло Бировски, който е бил от 2001 година партньор на Йоско Исаев в бизнеса - той има съседни помещения. Ползвали сме услугите му. Аз също съм създател и съдружник от началото на хлебозавода в Плевен с Йоско Исаев. И аз също съм арестуван. Към групата ни се добавя Валентин Георгиев с прякор "Жълтия" - защото има един бъбрек и такъв му е цвета на лицето. И още един господин, арестуваха, който е доказан милионер и собственик на много хлебозаводи. За който обаче въобще няма данни да е криминално проявен.", разказа подробности от тази история Михайлов.

Повече от разговора и всичко от "Просто Диков" - ТУК