Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, предложил подкуп на полицаи

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж предложил подкуп на двама полицаи, за да не съставят акт за нарушение на водач на автомобил.

Обвинението срещу Харизан М. е за това, че на  01.09.2017 г. в гр.Славяново, обл.Плевен, предложил имотна облага /сумата от 20 лева/ на длъжностни лица – двама полицейски служители в участък Славяново към РУ-Пордим, за да не извършат действие по служба. Престъпление по чл.304 ал.1 от НК.

На 01.09.2017 г. около 13:50 часа полицейските служители извършвали обход в гр.Славяново. На ул. „Д. Благоев“ забелязали лек автомобил, който се придвижвал без светлини, а  водача М. К. бил без обезопасителен колан. Полицаите извършили проверка на водача. В момента, в който започнали да пишат АУАН, към патрулката се приближил обвиняемият, който пътувал в спрения за проверка автомобил. Харизан М. се пресегнал през отворения прозорец и оставил на таблото бял лист хартия сгънат на две, в който се виждала банкнота, като казал, че го оставя, за да се почерпят служителите на МВР.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.