Семейство с пет малки деца от Кнежа остана на улицата след пожар - pleven.utre.bg

Семейство с пет малки деца от Кнежа остана на улицата след пожар

08 ноември 2017, 09:45 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    bTV, кадър

Семейството се събудило и успяло да се спаси, но в момента спи в кухничката на роднина

10-членно семейство с пет малки деца от Кнежа остана на улицата, след като къщата му изгоря почти напълно. Фамилията изгуби почти всичко, но и получи неочаквана помощ, съобщава bTV.

Инцидентът стана в нощта на петък срещу събота. Пожарът вероятно е предизвикан от искри, заради неизправен комин. Семейството се събудило и успяло да се спаси, но в момента спи в кухничката на роднина.

Положението изглеждало безнадеждно, докато няколко дни по-късно една от жителките на Кнежа не публикувала в социалните мрежи зов за помощ. Там намерила групата "Приятели, помагайте" на албанеца с българско сърце Лео. Започнали да пристигат пакети с дрехи, дори лекарства и малко пари.

Семейството обаче има нужда от бойлер, материали, доброволци.

Събираме стари вещи по-скоро, работна ръка, не толкова с пари, обясни Лео. Той посочи и че всяко дарение се заснема и се качва във фейсбук групата. През почивните дни пък доброволци ще помагат за възстановяването на къщата. Ако искате да помогнете, можете да се включите и вие.

Етикети
кнежаулицат


Коментари (1)

Потребител
Антоанета Иванова
Здравейте,радвам се че има добри хора и аз желая да помогна,имам бюро което не ползваме от дълго време и стои разглобено,бих желала да го подаря на това семейство с малки деца.Моля за съдействие да се свържа с тях,за да го изпратя
18 ноември, 08:58 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета