Измерване на кръвната захар на общински служители проведе Сдружение "Диабет" - pleven.utre.bg

Измерване на кръвната захар на общински служители проведе Сдружение "Диабет"

09 ноември 2017, 11:18 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОбС-Плевен

  • Снимка:
    ОбС-Плевен

  • Снимка:
    ОбС-Плевен

Проявите на диабетната организация са под патронажа на председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев

Общо 98 служители на Община Плевен измериха кръвната си захар в рамките на инициатива, проведена от Сдружение "Диабет" - гр.Плевен в местната управа. Изследванията, организирани по повод Световния ден за борба с диабета - 14 ноември, се проведоха днес от 08,30 до 10,30 часа в Актовата зала, без да се налага общинските служителите да бъдат откъсвани трайно от работния процес.

"Показателите на повечето от изследвалите се са в нормата - между 4 и 6 ммол/л. Има и няколко единични случая на резултати над нормата“, информира след приключване на инициативата Даниела Илиева - председател на Сдружение "Диабет". На служителите, за които са отчетени показатели над нормата, е препоръчано да се обърнат към личните си лекари и съответните специалисти.

Инициатива за измерване на кръвната захар предстои и сред служителите в Областна администрация. Там ще бъдем на 20 ноември от 9,00 до 11,00 ч., съобщи Даниела Илиева и допълни, че всички прояви на Сдружение "Диабет" преминават под патронажа на председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, на чиято подкрепа организацията разчита целогодишно.

По време на измерването на кръвната захар на служителите в Община Плевен, което бе извършвано от сестра Галя Петрова, от Сдружение "Диабет" раздаваха и информационни материали относно заболяването.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета