Ученици от ПГПЧЕ - Плевен първи в националното онлайн оценяване на дигиталните компетентности

Националното онлайн оценяване на дигиталните компетентности беше проведено с ученици от X клас във всички училища в страната

Известни са резултатите от националното онлайн оценяване на дигиталните компетентности на учениците от 10 клас за учебната 2016 - 2017 г. проведено в периода от 12.06.2017 до 15.06.2017 г.

Петя Георгиева Райчева от XIд клас на ПГПЧЕ – Плевен е на първо място в Плевенска област с резултат 59 т. от максимален брой 60 т. На второ и трето място с еднакъв резултат  55т. от максимални 60 т. са Боил Максимов Маринов от XIа клас и Дамян Евгениев Фуренеса от XIг клас на ПГПЧЕ – Плевен.

Националното онлайн оценяване на дигиталните компетентности беше проведено с ученици от X клас във всички училища в страната. Оценяването включва решаване на тест (Модул 1) за 30 мин. и решаване на практическа задача (Модул 2) - 60 мин. Проверяваха се компетентности, които съответстват както на Държавните образователни изисквания по учебните предмети информационни технологии и информатика, така и на Европейската референтна рамка за дигиталната компетентност.