Потенциалният китайски инвеститор може да разкрие 1000 работни места в Плевен

Областният управител Мирослав Петров се срещна с потенциален китайски инвеститор, водещ в сферата на мебелната индустрия

Областният управител на Плевен Мирослав Петров се срещна с потенциален китайски инвеститор, водещ в сферата на мебелната индустрия, който прочува възможностите да изнесе в България част от своето производство за европейския пазар. На срещата присъства и заместник – областният управител д-р Красимир Трифонов.

"Приоритетът, който в своята програма правителството на господин Борисов изведе на преден план - изграждането на автомагистрала „Хемус” - вече дава своите положителни резултати по отношение активизирането на чуждестранните инвестиционни интереси на територията на Област Плевен”, коментира областният управител Мирослав Петров. На срещата той представи пред китайските гости логистичните предимства, които реално би могла да предложи област Плевен като локация, транспортна свързаност, наличие на работна ръка и т.н. Заместник – областният управител д-р Красимир Трифонов обърна внимание и на опциите за воден транспорт по Дунав, като още един аргумент в полза на избора на региона за бъдещи чуждестранни инвестиции.

В случай че китайският инвеститор спре своя избор на Плевен или Плевенска област, то той би имал нужда от 1000 души работна ръка.