21-годишната Тони, която скочи под влак и остана без крака, иска пак да ходи

“24 часа”, кметът на Бургас Димитър Николов и депутатката от ГЕРБ Диана Саватева с кампания да помогнем отново да се движи сама

"24 часа" подема кампания, чрез която да се помогне на 21-годишната Антония Чикова отново да заобича живота. На 6 ноември младата жена скочи под товарен влак в Бургас, за да сложи край на живота си. В отчаянието си, че няма постоянна работа и приятели, Антония, израснала в дома за изоставени деца в село Тотлебен, потърси спасение под релсите. Влакът не я уби, а преряза краката ѝ.

Тони е с ампутирани долни крайници - десният липсва от бедрото, а левият - от глезена. Момичето се възстановява след тежката операция, раните заздравяват, но тепърва ѝ предстои дълго лечение - първично протезиране и рехабилитация, а след това при възможност поставяне на съвременни и удобни протези. Това обаче са скъпи процедури, непосилни за родителите ѝ. Преди повече от 15 г. те я оставят в дома в село Тотлебен - още тогава едва свързват двата края. След години раздяла нейната майка Мариана Чикова пристигна преди 2 дни в УМБАЛ-Бургас, където Тони е в ортопедичното отделение.

“Много искам да ходя. Искам да работя, за да се връщам при мама, да видя другия живот какъв е”, казва Тони. Още със събуждането си на 6 ноември изпитала ужасно чувство на самота. “Исках някой да ме гушне, но нямаше кой. Реших, че не мога да се боря повече, затова реших да се самоубия”, обяснява Тони. Тя отива на автогарата, където среща младеж. Двамата решават да се поразходят и лека-полека се озовават на гара “Владимир Павлов”. "Споделих му колко самотна се чувствам, макар че не го познавах. Видях, че идва влак, другото не помня. Мен никой не ме харесваше. И как да ме харесват? Като разберат, че съм дете на държавата, няма кой да ме хареса.” 

Още по темата четете на 24chasa.bg