Ивет Горанова ще се бори с всички сили за олимпийска квота

Плевенчанката ще трябва да трупа точки от първенства и турнири, за да сбъдне мечтата си

Световната вицешампионка по карате от Тенерифе Ивет Горанова ще се бори с всички сили за олимпийска квота. Това обяви самата тя в предаването "Арена Спорт" по БНТ, където разказа и за успеха си в Испания.

"Наистина беше много трудно. В моята категория бяхме 59 участнички. Играх 6 срещи - с Испания, Унгария, Франция, Англия, Мексико и Люксембург. Най-трудно беше с Франция, завършихме при резултат 5:4. На финала завършихме 0:0, но загубих с 3:2 съдийски гласа. Бях много притеснена, времето мина изключително бързо и не усетих кога изтече. Не трябаше да оставям на съдиите да решават коя да победи. Трябваше да играя и да съм по-активната, за да победя", разказа Ивет.

От догодина започват и олимпийските квалификации за Токио 2020 г. В продължение на 2 години Горанова ще трябва да трупа точки от първенства и турнири, за да сбъдне мечтата си да участва на Олимпийските игри.

"От догодина има "Премиер лиги", на които трябва да участваме. Дори да не сме в медалите, трябва да участваме и да играем на всяка една от тях. Има световно първенство през 2018 г. на което шампионът взима директно квота за Токио. Ранглистата също ще е от значение", подчерта Ивет относно шанса си да попадне на Олимпиадата. "Това е най-голямата ми цел - да се боря за квота за Токио и да я спечеля!", категорична бе тя.

Припомняме, че карате е най-младият олимпийски спорт. Той бе включен миналата година в програмата на Игрите през 2020 г.