Футболни легенди се срещнаха с кмета на Плевен заради състоянието на Спартак - pleven.utre.bg

Футболни легенди се срещнаха с кмета на Плевен заради състоянието на Спартак

14 ноември 2017, 16:58 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    TV+

На 20 ноември ще се проведе Общо събрание на клуба

Плевенската футболна общественост направи първата крачка към спасението на Общински футболен клуб Спартак /Плевен/. Футболните легенди на клуба – Пламен Гетов, Стефан Величков, Ивайло Петков и Красимир Лазаров-Въбела са били приети от кмета на Община Плевен – Георг Спартански. На срещата са изразили тревогите на обичащите ОФК Спартак /Плевен/ относно моментното състояние на клуба. Четиримата са връчили на градоначалника отворено писмо и подписка на футболни ветерани, деятели и фенове на ОФК Спартак /Плевен/.

На 20 ноември /понеделник/ от 16:00 часа в Актовата зала на Община Плевен ще се проведе Общо събрание на клуба. Милеещите за ОФК Спартак /Плевен/ могат да присъстват и да зададат тревожещите ги въпроси.

Ето и пълния текст на Отвореното писмо.

"Уважаеми г-н Спартански,

Остават малко повече от година до честването на 100 години организиран футбол в град Плевен. Към момента състоянието на любимия ни клуб е меко казано в колапс. Отборът е съставен почти изцяло от футболисти извън региона и то със съмнителни качества, като се е устремил към Областната група.

Футболната база се намира в трагично състояние. Осем детски отбора с повече от 200 деца, тренират и играят на един амортизиран, изкуствен терен, който на всичкото отгоре не отговаря на наредбата на БФС за провеждане на футболни срещи от повечето възрастови групи, и с два буренясали помощни терена, на които не може да се играе футбол. За първи път в историята на плевенския футбол детски отбори не се явяват за футболни срещи от първенствата си.

В същото време в пресата се тръби за цветущо финансово състояние. Преди две години клубът нямаше нито стотинка задължения. Какво е финансовото състояние на любимия ни клуб сега? Има ли задължения, в какъв размер са евентуално и към кои институции?

Г-н Спартански, ОФК „Спартак” Плевен е на всички плевенчани и нас ни боли, като виждаме как за 100-годишнината Плевен е на път да остане без футболен клуб. Обръщаме се към Вас, в качеството Ви на кмет на Община Плевен, който се грижи за просперитета на града ни. Смятаме, че е крайно време с общи усилия да спасим Плевенския футбол. Молим Ви спешно да приемете нашата контактна група", се казва в писмото, подписано от ветерани, футболни деятели и фенове Спартак.Коментари (18)

Потребител
СРАМ ЗА ПЛЕВЕН
Всички псевдо фенчета на мъртвеца СПАРТАК,
да се хванат заедно с Динов за ръчички и при Кмета,
че като виж изтрезнял,и ги изгонил!!!
Вие сте СРАМ за ПЛЕВЕН!!!
14 ноември, 22:51 ч.
Потребител
ФФ
За последните години колко плевенски фирми дадоха пари на отбора ( 0 )
14 ноември, 20:33 ч.
Потребител
ЙЛ9
Да ги дадат на Динов да ги открадне ли? Толкова ресторанти и хотели излъга с не малки суми, че вече абсолютно никой не иска да има нищо общо с този измамник!
14 ноември, 21:49 ч.
Потребител
ХС8
За да тръгнат нещата от някъде трябва да се направи нов проект, който да бъде ръководен от доказано име, като Ивайло Петков-Куки. Да се начертае план за следващите 3-4 години, да се привлекат спонсори с помощта на Общината и да тръгнат от някъде нещата. Базата не виждам как ще [ още... ]
14 ноември, 20:09 ч.
Потребител
Личи
Кмета гледа него си
16 ноември, 09:10 ч.
Потребител
ЛП9
Ако отбора се ръководи от доказано име може да се предлага на компаниите, които инвестират в Плевен да помагат на Спартак, като ще има отчет за всеки похарчен лев. На измамника динов 1 стотинка не трябва да се дава повече!!!
16 ноември, 19:57 ч.
Потребител
Осведомен
Този гащник царя заедно с данчо икономов и боклука гетов искат да вземат власта в футболния клуб
14 ноември, 19:33 ч.
Потребител
Сп
Доровски - Гетов - Величко ....нали ни управляваха!
14 ноември, 19:20 ч.
Потребител
Оня
Общо взето така се управлява цялата Община. Новите неща - площади, градска градина, водна каскада, тролеи... все неща, които се набиват на очи, са проектирани преди години и за тях днешното ръководство на Плевен няма принос! Кой и какъв е Иван Динов, за да му гласуваме доверие? [ още... ]
14 ноември, 19:16 ч.
Потребител
Лъчо
Къде са милеещите за този отбор? Проблема е че едни искат терени за да си строят игрища а другите искат да крадат отново покрай отбора.
14 ноември, 19:30 ч.
Потребител
Айде наште
В последните две години Спартак бе сравнен със земята буквално
14 ноември, 18:30 ч.
Потребител
Спартак юнак
Само Гетов ще оправи Спартак! Пламене, чакаме те!
14 ноември, 18:03 ч.
Потребител
Прости хора
Гетов ни "оправи" преди години и фалирахме. Сега пак ли??
14 ноември, 18:31 ч.
Потребител
Прост си ти
Гетов винаги е милеел за Спартак противно на нкои "мозъци", които години наред сипят лъжи по негов адрес. Няма по-футболен човек и име, което да обеди плевенския футбол от МАЕСТРОТО!
14 ноември, 18:42 ч.
Потребител
Христов
Всички в града му се прекланяме като футболист, но като човек и ръководител е пълен провал. Не ми се ще да го видя отново в Спартак. Присъствието му там е свързано само с далавери и лична изгода
14 ноември, 18:47 ч.
Потребител
общински
Що сега как е? И за кво ни е замкмет по спорта?
16 ноември, 09:08 ч.
Потребител
А бе
Ами сега къде сме бе
16 ноември, 09:09 ч.
Потребител
тъп
къде е текста на писмото?
14 ноември, 17:57 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета