Учителският колектив на СУ "Иван Вазов" проведе обучение за превенция на агресивното поведение - pleven.utre.bg

Учителският колектив на СУ "Иван Вазов" проведе обучение за превенция на агресивното поведение

16 ноември 2017, 09:46 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    СУ "Иван Вазов"

Темата бе "Превенция на агресивното поведение. Техники за разрешаване на конструктивни проблеми."

По инициатива на СМБ Секция "Плевен – Център" и директора на СУ "Иван Вазов" - гр.Плевен, със сътрудничеството на KEISIEM, която осигури обучителят Яна Георгиева, в Боженци беше проведено обучение на тема: "Превенция на агресивното поведение. Техники за разрешаване на конструктивни проблеми." Това информират от СУ "Иван Вазов" на своя сайт.

Темата агресия е изключително актуална за българското училище днес, защото непрекъснато учителят трябва да разрешава конфликти в и извън класната стая. Превенцията на агресивното поведение и техниките за разрешаване на проблемите бяха посрещнати от учителите с желание активно да участват и да бъдат полезни.

Яна Георгиева – психолог в Института по психология на МВР, компетентно поднесе информацията, като даде възможност на присъстващите учители да действат по групи и върху различни казуси и сами да стигнат до разрешаването на отделните проблеми.

Всички работиха с интерес, внимание, екипно и самата психоложка, когато изслушваше решенията на групите, нямаше забележки и потвърждаваше правилните решения.

След приключване на обучението, учителите продължиха оживено да коментират ситуациите и да правят изводи за своята работа в последствие.

Включиха се директорът Димитър Митев и 45 учители от СУ "Иван Вазов" от всички методически обединения. Всички бяха много доволни от участието си и от това, което научиха.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета